Dierenkliniek Batau

Alleen op afspraak: 030-6038700

Dierenkliniek Veldhuizen- de Meern

Alleen op afspraak: 030-2317933

Historie van DACRU

“In 1977 is het allemaal begonnen: Dierenarts Jos Weeber opende een praktijk in Batau (eerst op de Kloosterdrift en later op de Andreasgaarde) en één in Vreeswijk aan de Hazelaarstraat. In 1987 woonde Renee Burger als student diergeneeskunde boven de praktijk Batau. Vanaf 1995 is zij als dierenarts en mede-eigenaar gaan samenwerken met Jos Weeber om de praktijk uit te bouwen. Vervolgens is de praktijk Galecop in 1996 gestart. Toen in 2002 Dierenkliniek Veldhuizen – de Meern geopend werd was het plaatje compleet. Sinds het overlijden van Jos Weeber in 2015 is de praktijkvoering overgenomen door Renee Burger“

Nieuwe Kliniek Batau in de Nieuwe Baten!
In 2017 heeft de kliniek een modernisatie-slag doorgemaakt. Lokaties Galecop, Batau en Vreeswijk zijn opgegaan in de nieuwste en moderne Kliniek Batau, locatie Oortjesburg 3. Met 5 dierenartsen in verschillende expertise gebieden en 1 specialist werken we met veel plezier op deze twee moderne locaties.

DACRU dierenarts utrecht mondverzorging DACRU dierenarts dierenkliniek utrecht facebook team
dierenartsencombinatie utrecht behandeling huisdieren nieuwegein dierenartsencombinatie utrecht behandeling huisdieren nieuwegein

Het DACRU team

dacru Renee Burger Dierenarts - Eigenaar van DACRU

Renee Burger - Dierenarts

"In 1987 ben ik met Dierenkliniek Batau in aanraking gekomen toen ik tijdens mijn studententijd boven de praktijk woonde en in de avonden en weekenden assisteerde. Door de jaren heen zijn we gegroeid in het aantal praktijken en het aantal dierenartsen en assistenten. Dat betekent dat er nu ook veel werk ligt buiten het genezen van dieren. Zo zijn we nu druk met onze nieuwe locatie Oortjesburg 3 in de Nieuwe Baten. Het fijne van deze praktijk is om een duurzame band op te bouwen met de dieren en hun baasjes en iets voor hen te kunnen betekenen."

 
dacru Brian Elward dierenarts

Brian Elward - Dierenarts

"In 2005 afgestudeerd en daarna enkele maanden naar Amerika geweest om aan de Universiteit van Davis, California en de Universiteit van Michigan extra ervaring op te doen. Daar heb ik mij met name in de orthopedie, bewegingsstelsel problemen, en in operaties aan kanker gezwellen verdiept. Ook bij de DACRU ben ik veel bezig met opereren en blijf ik op de hoogte van de hedendaagse technieken door middel van de nodige cursussen."

dacru Arianne Bokmans Dierenarts

Arianne Bokmans - Dierenarts

"Sinds 2010 ben ik werkzaam als dierenarts bij deze praktijk. Voor mijn afstuderen boven de praktijk gewoond en was al tijdens mijn studententijd verantwoordelijk voor de weekend- en nachtopvang. Mijn interesses liggen vooral op het gebied van de interne geneeskunde en het feit dat je allround kunt bezig zijn. Het fijne aan DACRU vindt ik dat mensen in de avonden en weekenden nooit ergens anders naar toe hoeven, omdat we een eigen 24 uurs spoeddienst hebben."

dacru Eva van Andel Dierenarts

Eva van Andel - Dierenarts

"Na mijn afstuderen in 2013 heb ik een half jaar vrijwilligerswerk gedaan bij dierenasiels in India en Thailand. Terug in Nederland heb ik bij twee praktijken gewerkt voor ik in januari 2017 bij DACRU terecht kwam. Mijn interesses liggen met name in de chirurgie en oncologie. Ook zie ik het als een uitdaging om bij een lastige patiënt de puzzel naar de diagnose kloppend te krijgen en een dier wat er slecht aan toe is volledig te zien opknappen. Juist de afwisseling in het werk maakt het vak zo leuk! "

dacru Joanne van de Bend Dierenarts

Joanne van der Bend - Dierenarts

"Sinds oktober 2017 ben ik met veel plezier werkzaam bij DACRU. Na mijn afstuderen in 2015 heb ik eerst bij drie andere dierenartspraktijken gewerkt, op verschillende plekken in het land. Ik heb specifiek interesse voor interne geneeskunde, chirurgie en kattengeneeskunde. Van jongs af aan ben ik opgegroeid met katten. Als mijn ouders weer eens een nestje kittens hadden liepen er soms (tijdelijk) wel 12 katten bij ons rond. Het werken als dierenarts is erg gevarieerd, geen dag is hetzelfde. Het geeft me veel voldoening om tot de juiste diagnose te komen en het dier daarmee de behandeling te kunnen geven die hij. zij nodig heeft."

dacru Hans Garretsen Specialist Veterinaire Radiologie

Hans Garretsen - Specialist Veterinaire Radiologie

4 dagdelen in de week is Hans Garretsen in onze kliniek Veldhuizen- de Meern om als specialist echografische onderzoeken te doen en rontgenfoto’s te beoordelen. Voor meer informatie, zie de website www.veterinairradioloog.nl

Pauline van der Drift - assistente

"Sinds 2004 werk ik parttime (3 dagen in de week) met veel plezier als dierenartsassistente, eerst 3 jaar op een andere praktijk en sinds 1 september 2007 hier. Meestal werk ik op de Batau en soms op de praktijk in Veldhuizen-de Meern. Ik vind het werken hier leuk en afwisselend, met veel verschillende mensen en dieren die ieder hun eigen verhaal hebben. Naast mijn normale werk als assistente doe ik het gewichtsspreekuur en het puppyconsultatiebureau op de Batau."

dacru Shanna van Rooijen asistente

Shanna van Rooijen - assistente

"Ik heb in 2006 een aantal maanden stage gelopen bij dierenkliniek Batau en ben in 2007 als paraveterinair afgestudeerd aan het Groenhorstcollege in Barneveld. Sinds augustus 2008 ben ik werkzaam bij dierenartsencombinatie regio Utrecht. Ik werk 3 dagen op de Batau en 2 dagen op de locatie in Veldhuizen-De Meern. Ook hou ik me bezig met het puppyconsultatiebureau. Het leukst aan m’n werk vind ik de afwisselende werkzaamheden en, net als iedere dierenartsassistent, de combinatie tussen werken met mensen en dieren."

dacru Samara de Jong assistente

Samara de Jong - assistente

"Ik ben 12 juni 2008 geslaagd en heb mijn diploma Paraveterinair gehaald. Bij mij kunt u terecht voor zo’n beetje alles wat te maken heeft met konijnen, knaagdieren en fretten. Gedrag, voeding, conditie en ook nagels knippen.  De afwisseling die je in de praktijk hebt is heerlijk, elke dag maak je weer wat anders mee. Ik ben gewoon gek van dieren en wil daarom ook alles wat mogelijk is voor ze doen."

dacru Inge van Zomeren assistente

Inge van Zomeren - assistente

"Sinds eind 2010 ben ik werkzaam bij DACRU. Ik ben werkzaam in de praktijk op de Andreasgaarde en in Veldhuizen-De Meern. In Veldhuizen verzorg ik het gewichtsspreekuur. Overgewicht komt steeds vaker voor bij huisdieren en niet iedereen is op de hoogte van de nadelen en/of gevaren hiervan. Om ervoor te zorgen dat het gewicht stabiel wordt is het belangrijk om het dier verantwoord af te laten vallen. Benieuwd naar het gewichtsspreekuur geworden? Maak gerust een afspraak bij mij in Veldhuizen, hier zitten geen kosten aan verbonden."

dacru Lisan Buiten assistente

Lisan Buiten - assistente

" Tijdens mijn studie heb ik stage gelopen in dierenkliniek Veldhuizen- de Meern. Toen mij werd gevraagd of ik hier wilde blijven werken, was mijn antwoord ja. Voor mij was het vanzelfsprekend dat ik voor dit beroep zou kiezen, ik ben opgegroeid in een dorpje met veel dieren om het huis heen, van paard, hond tot een kanarie. Het fijne van dit werk vind ik vooral om te horen dat het beter gaat met het dier en dat u tevreden bent met de behandeling. Dat is een teken dat wij ons werk goed doen!"

dacru Suzanne Jongerius assistente

Suzanne Jongerius - assistente

"Vanaf februari 2017 ben ik met veel plezier werkzaam in de praktijk. Voor die tijd heb ik hier stage gelopen, wat erg leuk en leerzaam was. Ik ben dan ook ontzettend blij dat ik na mijn stage hier in de praktijk mocht blijven werken. Al van jongs af aan heb ik verschillende huisdieren.Op dit moment heb ik alleen nog een paard, waar ik dan ook dagelijks bij te vinden ben. Op de praktijk is geen dag hetzelfde, en dat maakt het werk leuk en uitdagend. Het geeft mij voldoening als klant en dier tevreden de deur uit gaan. Tot ziens op de praktijk!"

dacru Nathalie Mackaaij assistente

Nathalie Mackaaij - assistente

"In juni 2014 ben ik afgestudeerd als paraveterinair, sinds december 2014 ben ik werkzaam geweest bij een gemengde kliniek voor zowel paarden als gezelschapsdieren. Sinds 1 augustus 2017 ben ik werkzaam bij DACRU. Ik werk met veel passie en plezier als paraveterinair, geen dag is hetzelfde! ‘s Ochtends weet je niet hoe de dag zal verlopen, dat maakt het erg afwisselend! In ieder geval ben je de hele dag met dieren aan het werk en dat is wat ik het liefste doe! In mijn vrije tijd ben ik dan ook vaak te vinden bij mijn verzorgpaard, op de boerderij of buiten met mijn hond."

 

Regelmatig hebben wij co-assistenten (dierenartsen in het laatste jaar van hun opleiding) en paraveterinair stagiares te gast. Zo dragen ook wij ons steentje bij aan de opleiding van de toekomstige generatie.